Menu

Krasnojarská

Byt se zelenou stěnou

/realizace 2017/


Dispozice
Původní dispozici bytu 5+1 architekti změnili na 4+KK. Kuchyni propojili s jídelnou a obývacím pokojem. Zcela změnili dispozici jádra, které je umístěno ve středu dispozice. Zádveří rozšířili zbouraním příčky a od pracovny jej nyní dělí jen nábytková stěna. Bez změny zůstaly dispozice ložnice a dětského pokoje.


Koncept
Takový vnitřní prostor by z pohledu na bytový dům z 60. let čekal asi málokdo. Za zateplenou fasádou s plastovými okny ale není tak zcela běžný byt. Jeho předností je velkorysá podlahová plocha a stropní vytápění. Tu bylo třeba vyzdvihnout. Vytvořeny jsou průhledy celým bytem v obou jeho osách. Již od vstupních dveří je vidět celková délka bytu. Obývací pokoj s jídelnou a kuchyní se rozprostírá přes celou šířku bytu - respektive patra - a je tak tedy odsud přistup na oba balkóny. Kombinovalo se nové se strarým, banální s nečekaným. Pro zavěšení rostlin použili kari síť, místo obrazu či autorského prvku architekti na stěnu zavěsili kolo (autentický dopravní prostředek na kontrolní dny) jako symbolickou parafu za dokončeným projektem.

Použité produkty
Berker Serie 1930 v černé barvě